Despre BabyBond


Puterea este în tine ! 


Program de Pregătire pentru Perioada de Sarcină, Naștere, Alăptare și Îngrijirea Nou-Născutului


Servicii BabyBond

Pentru multe cupluri momentul în care își doresc și își planifică un copil este printre cele mai speciale și mai romantice momente din viața lor.

V-ați gândit însă, cât de necesar este să vă pregătiți pentru un moment atât de important din viața voastră? Sau cum puteți face acest lucru?


BabyBond vă poate fi alături în aceste minunate clipe prin Programul de pregătire pentru sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea nou-născutului care cuprinde:
Curs Educație Prenatală Lamaze trim. I, II și III

A venit momentul să începi pregătirea pentru marele eveniment!

Cursul de educatie prenatală îți va fi alături pe toata perioada sarcinii, în special în ultimul trimestru!!

O parte dintre subiectele discutate în cadrul acestui curs sunt: Dezvolatarea intrauterină a fătului, Schimbări fizice și emoționale ale mamei și tatălui, Importanța ultimelor săptămâni de sarcină, Nașterea naturală, Hormonii prezenți la naștere și importanța lor, Travaliul, pre-travaliul și travaliul prematur, Metode de confort în timpul travaliului și importanța lor, Tehnici de respirație în travaliu, Tehnici de relaxare, Durerea din timpul travaliului și rolul ei, Intervenții medicale, Comlicații posibile în travaliu, Anestezia epidurală, Cezariana... și altele la fel de interesante si foarte utile!! 

***

Curs Naștere Cezariană trim. III (săpt. 28-40) In zilele noastre a crescut foarte mult procentul femeilor care au o indicatie medicala de cezariana. 
 Pentru voi, dragele mele vin in ajutor cu acest curs prin care voi sa intelegeti calatoria prin care urmeaza sa treceti.
 Vom aborda impreuna subiecte precum : Dezvolatarea intrauterină a fătului în trimestrul III, Schimbări fizice și emoționale ale mamei și tatălui, Importanța ultimelor săptămâni de sarcină, Travaliul, pre-travaliul și travaliul prematur, Cezariana "la cald" vs. Cezariana "la rece", Tehnici de relaxare si confort, Beneficiile si riscurile cezarienei, Motive medicale pentru cezariana, Recuperarea dupa cezariana, Reactii emotionale dupa cezariana ... si multe alte subiecte foarte interesante si utile!!!
***


Curs Alăptare

 Ce minunat ar fi daca am costientiza cu totii cat de importanta este alaptarea!! 
 BabyBond te poate ajuta cum nici nu iti imaginezi prin acest curs , cu subiecte precum : Laptele matern vs. laptele praf, Beneficiile laptelui matern, Cand este recomandat laptele praf, Anatomia, fiziologia sanului si producerea laptelui, Compozitia laptelui matern, Principiile alaptarii, Atasarea corecta la san, Pozitii de alaptare, Alimetatia materna in timpul alaptarii ... si multe alte subiecte utile si interesante!!


***Curs Puericultură ( îngrijirea nou-născutului )


 (la cerere se poate elibera Atestatul de Puericultură) Dragi mamici si tatici, acest curs va va oferi o parte din informatiile care va sunt foarte utile pentru a va putea cunoaste mai bine bebelusul si pentru a-l ingriji fara teama!
 Subiecte din cadrul cursului : Aspectul nou-nascutului, Baia bebelusului vostru, Cum sa schimbam scutecele, Infasarea, Aspectul scaunelor normale si patologice, Simturile nou-nascutului, Limbajul nou-nascutului, Dezvoltarea si reflexele nou-nascutului, Somn vs. veghe, Probleme frecvente ale nou-nascutului, Bebelusii prematuri, Bebelusii dismaturi, Semane de alerta la nou-nascut ... si multe alte subiecte foarte utile si interesante!!***
Doula pentru naștere - NOU în Craiova!!!întreaga durată a travaliului și câteva ore după naștere


Doula este o persoană specializată în susținerea femeilor și a partenerilor lor în timpul travaliului și nașterii, atat din punct de vedere fizic cât și psihic.
Rolul unei doula este de a vă ajuta să aveți o experiență a nașterii conform propriilor dorințe și așteptări.
Doula îți va fi alături (doar tie!!!) din primul moment al travaliului (după ce este anunțată) până la cateva ore după naștere.

O doula:
- NU este medic
- NU este asistenă medicală
- NU intervine în relația dintre tine și cadrele medicale
- NU ia decizii medicale

În urma studiilor îngrijirea oferită de doula, în timpul travaliului și la naștere, a dus la îmbunătățirea deznodământului fizic și psihologic atât pentru mamă, cât și pentru copil.
Beneficii:
- scurtarea travaliului
- scăderea utilizării oxitocinei
- scăderea numărului de cezariene elective
- mai puține nașteri asistate de forceps sau vacuum
- scăderea numărului cererilor de analgezice
- reducerea depresiei post-natale
- adaptare mai bună la alăptare
- satisfacție mai mare în privința experienței nașterii


***
Masaj de reechilibrare funcțională pentru gravide 
Beneficiile masajului prenatal:
- îmbunătățirea funcției respiratorii, atît pulmonară cât și prin piele, prin încălzirea ei
- crește elasticitatea pielii și îi normalizează culoarea, prevenind formarea vergeturilor
- îmbunătățirea circulației sanguine și limfatice, prevenind edemele și venele varicoase
- îmbunătățește peristaltismul gastric, intestinal și crește secreția glandelor gastrice, imbunătățind digestia și prevenind constipația
- îmbunătățește metabolismul
- previne sau combate vărsăturile, tusea, dureri abdominale, dureri ale coloanei vertebrale, retenția de urină, spasmele picioarelor și irascibilitatea
- îmbunătățește imaginea de sine, crescând starea de bine fizică și psihică
- detensionare musculară și relaxarea corpului

***

Gimnastică prenatalăSarcina este o perioada minunata, în care este deosebit de important sa te simți bine!
Corpul tău este în continuă schimbare, bebelușul este în curs de dezvoltare, postura și centrul de greutate se modifică, articulațiile, mușchii și țesuturile moi sunt mult mai solicitate.
Beneficii:
- conștientizarea corpului  și a modificărilor lui
- îmbunătățirea posturii și aliniamentului corpului - prevenirea sau combaterea durerilor de spate
- autocontrolul musculaturii planșeului pelvi-perineal
- îmbunătățirea circulației, în special întoarcerea venoasă și drenajul limfatic
- prevenirea sau ameliorarea edemelor
- creșterea confortului
- reduce incidența insomniilor
- îmbunatățește imaginea de sine
- controlul greutății
- crește mobilitatea articulară
- prevenirea tulburărilor emoționale
- prevenirea sau ameliorarea constipației
- ușurarea experienței travaliului și nașterii
- îmbunătățește recuperarea după naștere
- îmbunătățirea tehnicilor respiratorii
- stare de bine fizică și psihică

***Curs pentru părinți: Masajul bebelușului 

***Biblioterapie
Perioada ce urmează nașterea este cunoscută sub denumirea de perioada postpartum. Este momentul când dvs. și partenerul vă începeți rolul de părinți și o nouă viață în cadrul familiei.
Această perioadă poate fi atât înveselitoare cât și extenuantă. Ca orice experiență nouă, a fi parinte vă poate lua ceva timp până vă obișnuiți. Amintiți-vă, ca toți părinții din întreaga lume, veți învăța toate secretele prin greșelile și realizările dvs. !


BabyBond te așteaptă cu drag!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu