luni, 3 august 2009

1-7 august 2009 - Saptamana Mondiala a Alaptarii la San!



Saptamana mondiala a alaptarii la san

"Alaptarea la san - vitala in situatii de urgenta! Esti gata?"

In perioada 1-7 august 2009 WABA (World Allince for Breastfeeding Action) si toti specialistii in alaptarea la san din mai mult de 150 de tari din intreaga lume sarbatoresc Saptamana Mondiala a Alaptarii la San, pentru a 18-a oara.

Impreuna cu ENN (Emergency Nutrition Network) si IBFAN-GIFA (International Baby Food Action Metwork - Geneva Infant Feeding Association) sunt interesati de protectia si suportul nutritiei adecvate si sigure a nou-nascutilor si copiilor in cazuri de urgenta.

Cu totii fac apel pentru protectia activa si suportul alaptarii la san in cazuri de urgenta si pentru prevenirea si refuzul substituentilor de lapte de san, sticle si tetine, care deseori, fac mai mult rau decat bine.

Urgentele pot avea loc oriunde in lume. Nou-nascutii si copiii sunt vulnerabili in aceste situatii (malnutritie, boala). Orice tip de urgenta ar fi - de la cutremur la conflicte, de la inundatii la pandemii de gripa - alaptatul la san reprezinta un scut de protectie.
In caz de urgenta, masurile simple fac toata diferenta.

Obiectivele Saptamanii Mondiale a Alaptarii la San 2009:

- Consolidarea rolului vital pe care alaptarea la san il joaca in caz de urgenta in intreaga lume.

- Sa pledeze pentru protectia activa si suportul alaptarii la san inainte si in timpul situatiilor de urgenta.

- Sa informeze mamele, specialistii in alaptare, comunitatile, cadrele medicale, agentiile de ajutor, guvernele, donatorii si media, despre cum se poate sustine activ alaptarea inainte si in timpul unei situatii de urgenta.

- De a mobiliza si de a promova actiuni de retea si de colaborare intre cei cu competente de gestionare a alaptarii si cei a celor implicati in cazurile de urgenta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu