duminică, 8 martie 2009

Educatorul Prenatal si competentele lui


Educatorul Prenatal este certificat Lamaze International la terminarea Programului de Educatie Prenatala Lamaze si promovarea Examenului de Certificare. Odata devenit certificat, acreditivele Educatorilor Prenatali Lamaze asigura femeile si familiile lor ca a fost atins un anumit standard de cunostinte si abilitati.

Recertificarea este necesara o data la 3 ani si mentinerea acesteia demonstreaza o continua dezvoltare in educatia prenatala. Programul de Certificare a Educatorilor Prenatali este singurul program recunoscut international ca program de educatie prenatala acreditat de Comisia Nationala pentru Agentiile de Certificare (CNAC).

Competentele Educatorului Prenatal:

1.Educatorul Prenatal promoveaza experienta purtarii sarcinii ca fiind un proces normal, natural si sanatos, ce afecteaza profund femeile si familiile lor.

2.Asista femeile si familiile lor in descoperirea si folosirea strategiilor care faciliteaza sarcina normala, naturala si sanatoasa, nasterea, alaptarea si experienta primelor luni ca parinte.

3.Ajuta femeile si familiile lor sa inteleaga in ce fel complicatiile si interventiile influenteaza cursul normal al sarcinii, nasterii, alaptarii si primelor zile din perioada postpartum.

4.Educatorul Prenatal ofera suport si informatii care incurajaza atasamentul dintre bebelusi si familiile lor.

5.Asista femeile si familiile lor in luarea deciziilor informate in ceea ce priveste sarcina.

6.Lucreaza ca avocat pentru promovarea, sustinerea si protejarea nasterii normale.

7.Realizeaza, preda si evalueaza un curs de pregatire Lamaze care mareste increderea femeii in abilitatea ei de a naste.
Sursa: Ghidul de studiu Lamaze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu