duminică, 8 martie 2009

Istoria si Misiunea Lamaze


"Tehnica Lamaze este o tehnica de pregatire pentru nastere dezvoltata in anii 1940 de catre medicul obstetrician francez Dr. Fernand Lamaze, ca alternativa la utilizarea interventiilor medicale in timpul travaliului. Dr. Lamaze a fost influentat de practicile de nastere sovietice, care implicau tehnici de respiratie si relaxare, sub suprevegherea unei moase. Metoda Lamaze a castigat in popularitate in Statele Unite ale Americii dupa ce Majorie Karmel a scris despre experienta ei in cartea publicata in anul 1959, "Thank You, Dr. Lamaze"." (Wikipedia)

Lamaze a fost infiintata in anul 1960 ca organizatie non-profit sub denumirea de Asociatia Americana de Psihoprofilaxie in Obstetrica (ASPO); spre sfarsitul anillor 1970 a devenit cunoscuta sub denumirea de Lamaze , iar astazi numele organizatiei a fost schimbat in Lamaze International, Inc., datorita depasirii granitelor Statelor Unite.

Intrucat exista mai multe metode de educatie prenatala, educatorul prenatal certificat de Lamaze International poarta denumirea de Educator Prenatal Certificat Lamaze (EPCL/LCCE).

Misiunea Lamaze este aceea de a promova, a sustine si a proteja nasterea normala prin educatie si sustinere.

Lamaze International vizualizeaza o lume a femeilor increzatoare care aleg nasterea normala.

Lamaze International crede ca toti furnizorii de servicii de sanatate ar trebui sa respecte procesul nasterii si sa nu intervina fara o motivatie medicala precisa!
Sursa: Ghidul de studiu Lamaze

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu